Hästar i stallet


Vilken energiboost att få lite sommargäster i stallet! Ser att ni gått in på bloggen för att läsa mer men jag är för det mesta hemma själv med bägge barnen och då finns liksom ingen tid till att skriva haha! Men nu gör jag ett försök. Har själv saknat mina blogginlägg, det är så utvecklande att tänka igenom och sätta ord på vad jag just tränat, väldigt analyserande för min egen del. Har kommit igång ordentligt efter förlossningen som var för 4 månader sen, och vill komma igång med tyngre styrketräning för att få tillbaka min hållning. Men ni som har bebis vet hur mycket otympligt bärande och vaggande det blir i början, det gynnar inte direkt kroppen. 

Men i stallet står nu Måns, en 8åring efter Ampere/Campari M och Frappe, en 3åring efter Formalin/Soliman de Hus. Måns är här för att få lite intensivträning, jag tränar honom vanligtvis varannan vecka men vi vill få lite mer kontinuitet samt befästa lite knappar. Första träningspasset blev igår, och mitt fokus är på att han ska bli och förbli eftergiven, öppen för hjälpgivning. Jag vill hela tiden kolla av att han är med mig och att hjulet fortsätter snurra vad vi än ändrar på. Rider jag framåt ska det inte bli känslan av ett ånglok och rider jag tillbaka ska det inte "dö av" i motorn. Bjudningen ska gå jämnt genom kroppen, mötas upp med halvhalten som ber bakbenen vara det drivande och bärande hela tiden. (rytm)

I samma jobb fokuserar jag på att bägge sidor ska följa med, när jag svänger eller ställer åt ett håll får inte någon sidan flyta iväg eller gå emot, jag vill att han hela tiden ska förbli eftergiven och därmed påverkningsbar. (lösgjordhet)

Det är allt jag ber om just nu. Men jag ber aktivt om det, medan jag rider övergångar och tempoväxlingar, vilket jag gör hela tiden för att stärka och upprepa. Så kul med grundarbete!
Allmänt, Träning | | Kommentera |
Upp