Årets första inlägg

Tack för er tappra läsare som kikar in och ser om den här människan lever eller inte! Första året med två små barn har snart gått och jag kan säga att det finns inte mycket tid över, iaf inte om man dessutom ska rida och renovera gård och sånt där. Nej jag är väl ingen tidsoptimist heller?! Men nu när han går själv, leker mer självständigt och sover på bra schema så kommer också de här luckorna till mamman. Livet är så j*kla härligt och jag njuter samtidigt som jag ser fram emot vad framtiden ska erbjuda. 

Sanningen är att jag börjar känna mig grymt inspirerad och motiverad att skriva mer här. Det är ju så kul att se tillbaka på vad man har gjort och tänkt! När jag nu har mina hästar från så tidig ålder har jag ännu mer ansvar för att de får en bra uppväxt med bra erfarenheter. Eftersom jag bara har en ridhäst i stallet kan jag också lägga lite mer tid på utvecklingen av vår gård. För mig känns det viktigt att man både har praktiska lösningar såsom vackra. Där är vi inte riktigt än, men planerna finns. Tänkte delge er mer om gården framöver. 

Mina hästar, Rambo och Romano, är nu 1 år gamla och båda är fina och jämna i kroppen just nu. Sedan de fick hö från Kent och Lena på Dala Kvalitetsfoder så sa det pang! Har aldrig haft så bra värden i ett hö, och rådgivningen om vilket hö de skulle ha var så perfekt. Det ÄR skillnad att köpa hö av bönder som faktiskt producerar hästfoder, gäller bara att hitta dem som vet vad de gör.

Hästarna då, de följer med snällt i grimskaft och tänkte att de skulle få följa med på promenad i skogen tillsammans med Måns i vår. Utöver det är det bara fortsätta vardagssysslorna med att lyfta hovar, stå uppbunden, bli spolad och lastträna som jag vill lägga vikt på. De uppfostras av Måns i hagen och ska bara busa, sova och äta mat. 



 
Måns har fått vila lite över jul och nyår, jag var sjuk i en vecka och då fick han stå helt, sen har vi bara joggat och myst i skogen. Tänkte rida lite mer ordentligt nu, med lite mer arbete under passen. Han trivs i vårt system och är en häst som är lösgjord i sin kropp, han behöver utmanas så pass att man får honom med sig, han är ivrig och vill så gärna gissa vad som kommer härnäst. Älskar den inställningen!


Allmänt, Unghästar | | Kommentera |
Upp