Vårvinter

Äntligen är mars månad här och vi ser ett slut på denna eländiga vinter! Jag är vanligtvis inte ett jättestort fan av denna tid men brukar ändå bita ihop och överleva, men denna vinter har ju varit evighetslång och tung. Många saker som jag måste förbättra till nästa vinter, har varit slitigt med utfodring och vatten till hästarna denna säsong då traktorn gick sönder och lite andra missberäkningar med mina värmebaljor. Puh, snart vänder det och nu börjar de faktiskt kännas på riktigt att vår och sommar faktiskt väntar runt hörnet.

Måns känns faktiskt riktigt fin i träningen just nu och är ridbar och starkare i så mycket. Men han har varit riktigt rävig på bortaplan, vi har ju varit "hemma" sedan sista tävlingen i september och när vi åkte till ridhus här efter nyår så var han spänd och sprättig, och det fortsatte bara. Hemma känns han löjligt fin men sist vi var till ridhuset i Ludvika på Marieträning så var han nog mer i luften än på marken! Solkatt - flyger i luften, rörelse på läktaren - flyger i luften. Riktigt laddad som en atombomb, får inte kontakt med honom och han andas inte, släpper liksom inte ner mig i sadeln. Eller ja, efter många många övergångar mm för att komma fram innanför blockeringarna, så kommer vi till ridning. Men ja, tror det är lite kombo av att han inte åkt så mycket i vinter och så är det en liten räv bakom örat som kollar av vad som gäller på bortaplan. Tror det släpper ju fler gånger vi kommer iväg. 

Nu jobbar jag mycket på att han ska vänta extra mycket, det behöver vi till allt vi ska göra framöver som tex byten, piruetter, högre samling mm. Vill inte samla på bekostnad av avslappningen då han är en häst som gärna taggar igång, energin i denna häst är oändlig vilket jag älskar! Men nu är det verkligen fokus på att vänta och bära, hoppas det ska ge resultat längre fram. 


Allmänt, Träning | | Kommentera |
Upp