Piff och Puff

Ja inte Piaff och sånt roligt, men mina två unghästar! De är för härliga. De har verkligen vuxit så mycket och nyss satt ponnygrimmorna som tält på dem, men nu har jag behövt spänna ut dem rejält. De växer fast man inte hänger med.

För två veckor sen kom äntligen leveransen av mitt "fölhö". Jag har tagit all hjälp jag kan då jag inte haft så unga hästar förut och vill ge dem bästa förutsättningarna att växa lagom och få i sig allt de behöver. Fölhöet är sista skörden med gräs som är tunnare men med mer protein. Mitt hö har hög andel smältbart råprotein och en kvot på 9, vilket är toppen för växande unghästar! De går på fri tillgång. Tusen tack till Kent och Lena på Dala Kvalitetsfoder för den fina maten till mina ögonstenar! 

Den bruna har verkligen dragit iväg och blivit stor, han kommer bli större än fuxen som fortfarande har "föllooken" över sig. Tänk att naturen och djur fungerar så häftigt, den skyndar sig inte men blir klar ändå. Något att ta med sig i framtiden när det ska börjas rida in, skynda långsamt så kommer man fram. 

Jag vet inte hur roligt det är att läsa om fölen, haha de gör ju inte mer än äter mat och sover, borstas och lyfter fötter. Vi kan väl kanske göra någon återkommande update var 6e månad med bilder på tillväxt mm? 

Överlag avskyr jag att blogga från telefonen men öppnar man datorn hemma så har man två små klåfingriga som "också vill spela dator". Mitt nya liv, mamma på dagarna, ryttare kvällstid. Haha ja jag får gå ut i stallet när ungarna lagt sig. Efter vintertiden klarar de oftast inte att hålla sig vakna långt efter 18 så det är absolut inget att klaga på. Blir så lugn när jag får komma ut till stallet, hur trött jag än kan vara efter en lång dag så bara flödar energin när jag får vara med hästarna och träna med Måns.



Känner knappt igen dem på bilderna nu när de mer liknar lurviga ponnyer! 
Unghästar | | Kommentera |
Upp