Att anlägga ridbana

Jag har inte skrivit så mycket för er om vad vi gjort med stall och gård senaste åren. Det ska det bli ändring på, jag själv älskar att se vad andra gör på sina gårdar nämligen! :)

Vi flyttade våran ridbana för 2 somrar sedan. Vi fick hjälp av Karin med traktor att skrapa över så mycket underlag som det gick för att spara varenda krona som gick. Sedan satte vi staketet och har markduk under staketet samt en meter utanför, där tanken var att fylla upp med 16-32grus, men så långt kom vi aldrig. Det har växt in gräsmatta över duken men tanken är att i år ta ett krafttag och åtminstone lägga träflis utanför, detta endast för att underlätta gräsklipparkörningen runtom, jag avskyr att behöva ta fram röjsågen runt ridbanan.







När staketet var satt lämnade vi kortsidan ner mot stallet öppet för att lastbilarna skulle kunna köra in med underlaget. Jag lade återigen stenmjöl 0-4, så himla nöjd! Packar sig väldigt bra men enkelt att harva upp om man vill det. Lätt att fylla på mera dessutom. 



Våra snälla grannar som hjälpt oss hela tiden kom med sin lilla traktor som har plogblad baktill och körde ut allt underlag jämnt. Vi är inga proffs så att det är lite ojämnt på sina ställen gör inget tycker jag, är lika i skogen och där rider jag alltsom oftast, det är liksom en budgetridbana för mitt alldeles egna behov.


Proffshjälp! 




Sommaren efter hyrde vi en maskin som borrar hål i marken, och satte våra lyktstolpar. Det är stolpar som låg på gården när vi köpte den. 





Hålet gjorde vi 1,5m djupt och sen med hjälp av lite hävstång och fysik så trillade alla stolpar på plats. Vi passade då också på att gräva ner de bärande stolparna till ligghallen, på samma teknik.

 
 
Allmänt, Gården | | Kommentera |
Upp